GPS POI Home POI FilesPOI ToolsPOI MapsGPS ForumSupport
GPS Data Team
ContactFAQSite map

Home > Forums > Garmin > POI BMPs don't show

Post new GPS POI data or GPS devices related topic in Garmin forum   Reply to topic POI BMPs don't show
 



styukodi

GPS: Garmin Nuvi 1490







Post POI BMPs don't show     
Reply with quote

I have a 1490 and I uploaded some POIs using POILoaderforWindows_261. the data uploaded fine, but the BMP icons do not show up on the device. I uploaded the csv and bmp files, is there something I forgot?
View user's profile





stanblaz

GPS: Garmin MobilePC







Post Re: POI BMPs don't show.     
Reply with quote

styukodi wrote:
I have a 1490 and I uploaded some POIs using POILoaderforWindows_261. the data uploaded fine, but the BMP icons do not show up on the device. I uploaded the csv and bmp files, is there something I forgot?


Just out of curiosity, when you say they 'don't show', do you mean you get nothing or you get black squares where icon should be?

I've been trying to track down the reason for black squares for a couple of weeks now with no luck.
View user's profile





fendisuyanto

GPS: Garmin Nuvi 3597







Post Re: POI BMPs don't show.     
Reply with quote

styukodi wrote:
I have a 1490 and I uploaded some POIs using POILoaderforWindows_261. the data uploaded fine, but the BMP icons do not show up on the device. I uploaded the csv and bmp files, is there something I forgot?


Please update the software using webupdate, and it should show all the icon after that. It happen to me also.
View user's profile





greenmachineco

GPS: Nuvi 1300LMT







Post POI BMP don't show.     
Reply with quote

The name of the data file and the .bmp MUST MATCH except for the file extension. If you are getting a black square for an icon, it's from the poi editor default symbols.
View user's profile





mattbutler_1988

GPS: Garmin nuvi 1240







Post Re: POI BMPs don't show.     
Reply with quote

fendisuyanto wrote:
styukodi wrote:
I have a 1490 and I uploaded some POIs using POILoaderforWindows_261. the data uploaded fine, but the BMP icons do not show up on the device. I uploaded the csv and bmp files, is there something I forgot?


Please update the software using webupdate, and it should show all the icon after that. It happen to me also.


Thanks for this answer, I had the same issue and doing the above worked!!
View user's profile





Guest








Post Re: POI BMPs don't show     
Reply with quote

styukodi wrote:
I have a 1490 and I uploaded some POIs using POILoaderforWindows_261. the data uploaded fine, but the BMP icons do not show up on the device. I uploaded the csv and bmp files, is there something I forgot?


BMP icon have to be 8 bit to display, I'm searching for some software that can convert from 24 bit bmp to 8 bit. I know photoshop CS2 or CS3 can do that, but I don't such a big program to install on my laptop just for that.
Anyone know some smaller app that can do?
Thanks





Andrew - GDT

Guest






Post Re: POI BMPs don't show     
Reply with quote

Guys, I can make a simple online converter to convert your icons to 8-bit BMP if anyone is happy to test how it works.
Cheers





steve.wilton1

GPS: Garmin Nuvi 1490







Post Thanks for the post     
Reply with quote

I'm going to update and try it.
View user's profile





Your Name

Guest






Post Your comments     
Reply with quote

Add your comment here:

 




Display posts from previous:   
Post new GPS POI data or GPS devices related topic in Garmin forum Reply to topic POI BMPs don't show
Home > GPS Forum > Garmin > Discussion
> > >

Page 1 of 1




Jump to:  

 






Permalink: POI BMPs don't show | Garmin forum