GPS POI Home POI FilesPOI ToolsPOI MapsGPS ForumSupport
GPS Data Team
ContactFAQSite map

Home > Forums > Garmin > No notifications given in simulation mode

Post new GPS POI data or GPS devices related topic in Garmin forum   Reply to topic No notifications given in simulation mode
 



nimadude

GPS: Nuvi 265WT







Post No notifications given in simulation mode     
Reply with quote

I have tested this several times on GPS simulation mode. I point to an address that passes a speed camera (and I've set the notifications all to alert me when I get close them like 400m, I didn't do the go over x speed notification) and even though I pass the camera, no notifications are given.
Is this because it's in simulation mode?
View user's profile





steve.weatherill

GPS: Nuvi 760







Post No audible warning in simulation mode     
Reply with quote

Have you set the proximity alerts to 'On' ? Without this there will be no warning for speed cameras etc in any mode.
View user's profile







nimadude

GPS: Nuvi 265WT







Post it's on     
Reply with quote

yep its set to on.. several times now I pass camera even when not in simulation (altho i dont go over limit).. the icon shows on the map, but there is no written or voice warning..
View user's profile





curts08gmc

GPS: Garmin Nuvi 750







Post Same file names     
Reply with quote

I don't know about your particular unit, but my Nuvi 750 works in simulation mode. Make sure that the file names are the same, not the extensions.

Some thing.bmp
Good Music.MP3
Something to see.cvs

Should be:

Something else.cvs
Something else.bmp
Something else.mp3

or anything else you want to name them as long as they are the same.

HTH, Curt
View user's profile





nimadude

GPS: Nuvi 265WT







Post they are the same     
Reply with quote

The names are all identical.. that's how they are when you download them isn't it?
By the way, I'm using gpx files not csv.. could that be why?
View user's profile





curts08gmc

GPS: Garmin Nuvi 750







Post Re: they are the same     
Reply with quote

nimadude wrote:
The names are all identical.. that's how they are when you download them isn't it?
By the way, I'm using gpx files not csv.. could that be why?

I checked out a few files on this site (I have only downloaded one) and they appear to be the same, however, that does not necessarily apply to other sites. Letter case could be a problem. I don't have the speed camera file from this site, but I would be willing to see if I get the same result as you do if you will provide me the exact address you are using.

FWIW, to my knowledge, it doesn't matter whether it is a csv or gpx file. They all must have the same file names.

Check the coordinates for the site using Google Earth (camera). An address or coordinates can be off a considerable amount. I haven't seen an associated MP3 or WAV file for any particular POI file on this site, but I am looking. Have been a member for some time, but have been working on POI file creation and don't sign in too often.

Curt
View user's profile





nimadude

GPS: Nuvi 265WT







Post thanks     
Reply with quote

Thanks for your help, but still no luck.. I'll try to give u some exact coordinates next time I hook up the gps
View user's profile





Mark

GDT






Post POIedit (online)     
Reply with quote

nimadude wrote:
Thanks for your help, but still no luck.. I'll try to give u some exact coordinates next time I hook up the gps
Hi
No need to "give" any coordinates... just make a small test file with points along your usual route (to test your unit). Return it if it doesn't work.
You can use our online POIEdit.
Regards
View user's profile Visit poster's website





steven.chaffer3

GPS: Garmin 1390t







Post Sound alerts not working     
Reply with quote

I can't get sound alerts to work either. I have read all the relevant posts, transered the files to my 1390t and still nothing.

I have double checked that I have sent sets of three files to the GPS (*.gpx, *.mp3 and *.bmp) using Garmin's POI uploader. The files names are exactly the same.

The new POI icons are displayed but I am still getting the Garmin speech bubble and the Garmin 'fasten your seat belts' chime. I have the proximity alert turned on for custom POI.

What else can I try to get the spoken alerts happening.

Cheers
View user's profile





nimadude

GPS: Nuvi 265WT







Post Test file worked     
Reply with quote

Mark wrote:
nimadude wrote:
Thanks for your help, but still no luck.. I'll try to give u some exact coordinates next time I hook up the gps
Hi
No need to "give" any coordinates... just make a small test file with points along your usual route (to test your unit). Return it if it doesn't work.
You can use our online POIEdit.
Regards


Hi Mark,
I just did this, made a custom POI and set alert to 500 m and it did notify me! However, the ones on the website haven't alerted me yet...

I read somewhere that the device looks at file name b4 looking at the distance specified and assumes that's the distance/speed limit to warn you? If that's the case should i rename the ones that mention the speed limit (like 100, 90, 50 etc)?

I want all of them to alert me in 500m, not if I go over a certain speed. If I manually enter 500m in each would it listen or is the alert embedded in the gpx file?
Thanks
View user's profile







nimadude

GPS: Nuvi 265WT







Post Speed cam works     
Reply with quote

I just tested a speed cam and it works! I guess the other ones I was setting a route that would not go past the camera (like at the intersection maybe I went the wrong direction).
View user's profile





bertsarg

GPS: 278C







Post call the custom poi file     
Reply with quote

call the custom poi file redlight or 'safety' and the alerts will all default to the default setting and beep
View user's profile





Your Name

Guest






Post Your comments     
Reply with quote

Add your comment here:

 




Display posts from previous:   
Post new GPS POI data or GPS devices related topic in Garmin forum Reply to topic No notifications given in simulation mode
Home > GPS Forum > Garmin > Discussion
> > >

Page 1 of 1




Jump to:  

 






Permalink: No notifications given in simulation mode | Garmin forum